A reformkonyha mellett azért a hagyományos ízvilágot is beiktatva készítettem ma tárkonyos csirkeragulevest és káposztás tésztát. A káposztát robotgéppel aprítottam fel, így sokkal egyszerűbb volt az egész. Zsiradékon megpirítottam, és bár a recept szerint cukrot kéne karamellizálni hozzá, és a xilit nem karamellizálódik, hát itt meg voltam lőve... azért egy ici-pici cukrot tettem a káposztához... Persze teljes kiőrlésű durum tésztát főztem hozzá, amiből a mennyiséget pontosan betartottam egy adaghoz.
Emellett főztem még ma brokkolipüré levest is, és sütöttem csirkemellet zacskóban. Félretettem ezeket a jövő hétre.
Reggelire ma májkrémes kenyeret ettem, és meg kellett állapítanom, hogy ez még mindig fantasztikus. Uborkával pláne :)
Tízóraira egy kocka 81 %-os kakaótartalmú csokit ettem stop cukor keksszel.
Uzsonnára szintén kekszet és egy narancsot, aztán vacsira ettem egy fél szelet csirkemellet egy szelet kenyérrel és paradicsommal.
Csak a tegnapi ételeimet felejtettem el leírni: szóval, vajaskenyér kaliforniai paprikával, narancs és korpovit, zöldségleves, lecsós csirkemáj rizs (előző napról maradt belőle), narancs és mandarin, sajtos pirítós paradicsommal, olívaolajjal és oreganoval.
Az étkezés mellett oda kell figyelnem a folyadék fogyasztásra is, nem mindegy, hogy mit és mikor és mennyit. Igyekszem erre is figyelmet fordítani, most inkább csak teákat merek inni egyelőre.